|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 04.03.2007 14:48 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Adevarul despre Christos? Isus? Hristos?
Asta sunt doar cateva denumiri in limba romana pentru acest simbol....in acceptiunea mea este doar un simplu simbol, o poveste care inglobeaza in ea o gramada de alte povesti. Cine face un studiu amanuntit al religiilor lumii va sesiza un schelet comun, intamplari si povestiri asemanatoare, ceea ce sugereaza ori ca se inspira de la aceeasi sursa, ori ca sunt fiecare compilatii unele dupa altele...
A cauta adevarul despre Christos/Isus/Hristos este putinel absurd, cel putin in viziunea mea si totusi e necesar pentru a lamuri o data pentru totdeauna aceasta ceata in care au cazut o gramada de oameni.
Oameni buni, Dumnezeu este o Fortza...Inclin sa cred ca o forta nu poate avea fii sau fiice. Asadar teoria aceasta a Treimii Sfinte mi se pare extrem de deplasata si incalca bunul simt. Plus ca Isus, daca a existat, a fost doar un intelept invatat, un predicator al unei filosofii religioase. Asadar sa incercam sa il vedem asa : ca pe un om. Nimic mai mult. Nu stiu cum de exista persoane care ridica acest om la rang de dumnezeu....
Despre existenta lui, asa cum spuneau majoritatea, nu exista dovezi clare si arheologice. Nu exista nici amintiri prin marile cornici ale vremii.
Discutand o data cu cineva care este foarte de implicat in mediul religios catolic, mi-a spus ca in mod ciudat Biblia si invatamintele ei au fost recompilate si schimbate de numeroase ori de-a lungul timpului, plus ca ea a luat amploare si a inceput sa fie propagata la grad mondial incepand cu anii 1400, deci suficient de tarziu dupa moartea lui Isus....
Asta ma face sa ridic semne de intrebare cu privire la fidelitatea transcrieriilor invatamintelor lui Isus si a existentei acestuia.
Sa lasam totusi oamenii de stiinta sa se ocupe cu analiza acestui fapt istoric.
Noi sa ne pastram bunul simt, urechile deschise si mintea limpede si sa judecam fiecare informatie perceputa.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|