|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 05.04.2007 17:53 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Cum vrem sa arate Romania?
Deja acesta ar putea fi subiectul central al acestui forum, caci pana la urma initiativele noastre concrete, proiectele grupului care se naste din acest forum asta si isi doreste : sa modeleze viitorul acestei tari.
Suntem MODELATORI asadar.
Si întâia faza a modelarii din punctul meu de vedere incepe cu MODELAREA MENTALITATILOR, A VIZIUNI, A IDEILOR, A CONCEPTIILOR. Minnie vorbea de adolescentii din zilele noastre si de interesele lor, de conceptia si mentalitatea lor. Aici este buba : in mentalitate, in felul de a viziona lumea, in visele si planurile pe care ni le construim in cap, ca ulterior sa le punem in aplicare, sa le facem reale. Iar aceste ganduri ne modeleaza conduita, actiunile, interesele.
Aici trebuie actionat in primul rand, asupra mentalitatilor. Cand vom ajunge sa modelam mentalitatiile romanilor spre o viziune pragmatica, realista, si in acelasi timp idealista asupra muncii, valoriilor umane, asupra aspiratiilor, asupra creatiei, asupra culturii si tehnologiei etc., de abia atunci putem afirma ca suntem pe drumul cel bun.
Si chiar asta am inceput sa facem aici : sa modelam mentalitati.
Ne-am adunat cativa care vibram la unison, vrem sa facem ceva, gandim pragmatic, realist, creator, idealist in acelasi timp, dorim sa facem ceva pentru aceasta tara, intelegem complexitatea lucrurilor economico-politice din tara...Prin ideile exprimate aici aducem alaturi de noi si pe altii....Ideile noastre vor incepe usor, usor sa fie auzite de mai multi. Unii vor auzi titlul vreunei carti si la recomandarea cuiva o va citi...Altul va asculta o idee care il va trezi si il va impinge sa devina un creator, sa ia o atitudine...sa faca ceva concret...
Este vorba de efectul avalanselor...un mic impuls poate declansa implicati majore economice, sociale si politice...
Suntem aici...ne dezvoltam, ne maim numarul, ne extindem discutiile, incepem sa facem chiar ceva concret.
SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN!
Bine ati venit pe Drumul Viitorului alaturi de echipajul Grupului Octogonul...
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 07.08.2007 08:37 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Buna, observatia ta Scorpio.
Da, SIBIUL merita amintit aici in exemplele cele mai edificatoare de cum vrem sa arate Romania viitorului. Am vizitat si eu acest oras si m-am indragostit de el. E superb in primul rand prin ceea ce este Sibiul - un oras muzeu, dar si prin felul cum este organizat, mentinut, tipul de oameni etc. Vi-l recomand tuturor spre vizitare si sa invatam cu totii sa fim la fel de organizati. Sa speram ca intr-o buna zi si usor, usor toate orasele principale ale Romaniei vor fi la fel de bine gestionate. Evident ca in acest formă intervine mult factorul politic, insa totusi ma incapatanez sa sustin ca oamenii inainte sa aibe colorație politica, sunt Oameni, interesati sa treaca bine, sa iubeasca, sa se simta bine, sa convietuiasca pasnici si linistiti. Sunt niste tendinte generale care ne fac sa tanjim cu totii spre aceleasi lucruri.
Va astept si cu alte exemple.
In viziunea mea, daca undeva s-a putut, se poate si in alta parte. Deci SE POATE!
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|