|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 27.10.2006 10:52 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Dragoste si Otrava...suna plăcut acest titlu. Trebuie sa recunosc ca nu am citit cartea. Poate o voi face rost si o voi citi.
Totusi anumite remarci de aici m-au facut sa ma "bag si eu in seama".
Minnie scria despre romanele lui Corut de dragoste.
Si mie imi plac romanele de spionaj a lui Corut. De fapt cred ca cel mai mult.Apoi ar fi versurile sale...care sunt magistrale.
De ce sa nu zic, mi-au deschis mintea mult si cartile din arta succesului. La el am citit întâia data de psihologia succesului.
INSA legat de romanele de dragoste te voi contrazice. Evident este parerea mea. Comparatia facut cu Schwarzenegger in acel film e putin deplasata. Zambesc, gandindu-ma ca banui ca un ofiter de informatii nu ar fi in masura sa scrie un roman de dragoste. DE CE CREZI ACEST FAPT? Ba eu cred ca din contra, spiritul sau de observatie fin, psihologul din el si viata dusa de numeroase ori in situatii extreme i-au oferit destule experiente si trairi cat sa umple sute de carti. O doar o parere de-a mea. Insa a crede ca un barbat nu e capabil de a scrie un roman de dragoste, doar pentru ca a lucrat in serviciile de spionaj mi se pare putin limitativa.
M-am exprimat bine? Nu stiu cat de inteles m-am facut!
Si sincer, imi aduc aminte de romanul SA VII CA O PARERE, care cred ca nici nu se poate compara cu multe romane de dragoste ieftine ce circula pe piata, tip Sanda Brown.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 10.07.2007 20:10 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Am ajuns sa citesc si eu aceasta carte. In pofida celor spuse de Minnie, totusi incadrez romanele lui Corut in categoria romanelor de dragoste, chiar daca au o tenta aparte, specifica bineinteles stilului autorului.
"Dragoste si otrava"...intr-adevar titlul in aceasta carte cred ca reflecta cel mai bine actiunea. Traire fericita si suferinta...cele doua laturi ale iubirii...ea te poate ridica pe cele mai nebanuite inaltimi, insa te poate afunda la fel de rapid in cele mai profunde abisuri...
Si totusi de data aceasta am simtit un simt mai realist in roman, parca desprins din stilul sau "ancenstral"...de data aceasta personajele sunt mai pamantene, cu îndeajuns de numeroase defecte si slabiciuni. Actiunea desi simplista prin continut, e bogata prin detalierea trairilor sexuale ale personajelor.
In aceasta carte eu insa voi face totusi alte remarci :
- mi s-a parut ciudata repetitia "scenei fumatului" pe tot parcursul romanului si la majoritatea personajelor. Parca este un ritual. Stiu ca autorul este un fin indrumator si educator de constiinte. Romanele sale intotdeauna s-au dorit a fi ca niste indrumare de moralitate, sfaturi de viata, pragmatism, arta succesului, conceptii realiste si sanatoase etc....si totusi aceasta scena cu fumatul, repetitiva, de parca ar dori sa ii fie implantata in creier cititorului, nu reusesc sa o inteleg...poate cineva imi lamureste...
- apoi am remarcat evident educatia "anti-religioasa" facuta in carte. Inca de la pagina 95 a carti gasim o discutie intre Violeta si tatal sau, o discutie plina de adevaruri dureroase :
Cum vede Biblia..... "Confuzii groaznice, intre timpuri, evenimente si locuri care n-au exitat niciodata, isi espuse ea întâia impresie. Mi se pare absurda, ilogica si tribala pentru o carte cu pretentii divine."
Imi voi îngăduie sa spicuiesc cateva fraze si randuri expuse de batraul Vladimir Prisacaru (tatal Violetei) in carte, randuri care sunt extraordinar de elocvente in a intelege religia :
"Salbaticii si-au realizat zei pentru a-si alina spaimele si a-si sustine sperantele......Zeii lor sunt la fel de salbatici ca si ei..... Ignoranta se poate exploata cel mai profitabil. Daca religiile n-ar fi fost profitabile, dispareau de mult timp. Profitorii le perpetueaza....Intre ce-i scris aici si Viata Omeneasca e o imensa prapastie...Nu inteleg de ce altii n-o vad....Altii nu citesc in mod critic hartoaga asta, fata tatei. Se multumesc sa traiasca dupa obiceiuri si traditii deja inradacinate in societate. Daca religiile n-ar dărui oamenilor atat de multe sarbatori, ca prilejuri de nemunca si petreceri, forta lor de influenta ar scadea....
Creierul unui copil lipsit de discernamant e un bun teren pentru zapacire religioasa. Dusmanii acestei natiuni si ai Omenirii, in general, au declansat o imensa actiune de intoxicare a creierelor cu otravuri mistice. Ei au necesitate de idioti indoctrinati religios, manipulabili prin spaimele lor, pe care sa-i exploateze....."
Iata doar cateva randuri care ataca excepțional de virulent religia.
Asta arata stilul autorului de a combina mai multe stiluri, dandu-i cartii un scop utilitar.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|