|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 04.03.2007 11:42 Titlul subiectului: EXTRATERESTRII - un laimotiv in cartile lui Corut...de ce?! |
|
|
Am considerat ca este bine sa discutam si despre o latura mai putin atinsa a cartilor lui Corut : extraterestrii. De ce amintirea lor si de ce accentuarea pe ei in ultimii ani? Sincer analizand cu sarguinta scrierile sale, pe langa cateva avantaje scriitoricesti, nu vad de ce aceasta accentuare. Sunt un adept al existentei extraterestrilor. In acest univers nemarginit din care nu cunoastem nici macar 1%, este imposibil sa fim singuri. Cred in existenta lor, insa majoritatea teoriilor moderne si subiectul OZN-urilor il vad putinel reticient. Nu stiu exact daca actual omenirea are atingere cu vreo civilizatie extraterestra, asa cum se sustine si cum sunt prezentate in diferite teorii legate de Area 51 sau cazul Roswell, insa tind sa cred ca da. Plus ca nu imi imaginez ca aparitia omului pe planeta Pamant s-a articol prin evolutia lui Darwin sau din omul de lut a Bibliei. Inclin mai mult spre teoria ca am fost adusi/am venit din alta parte. De aici si dorinta noastra ancestrala de a privi stelele si de a visa spre ele. De a ridica capul in sus si de a cauta acolo pe Dumnezeu....
Si alt fapt extrem de interesant, sunt enormitatea descoperirilor arheologice despre obiecte, artefacturi extrem de moderne, care infirma parerea noastra ca inaintasii nostri erau niste primitivi. S-au descoperit obiecte care in acel timp, dupa istoria actuala, nu ar fi trebuit sa existe si totusi exista. Deci? Extraterestrii sau ce anume?!
Arunc asadar mingea in terenul vostru. Asteptand comentariile si parerile dvs.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

|
Trimis: 05.04.2007 18:22 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Revin in acest topic pe care recunosc ca eu l-am lansat... si de aici o parte din vina conflictului din cazul Ghica..evident era o gluma.
Tema extraterestrilor este o tema nu vasta, ci EXTREM DE VASTA.
S-ar putea face un intreg forum dedicat numai acestei teme.
Recunosc ca este o pasiune mai veche de-a mea, daca nu poate cea mai veche pasiune. Am citit tone de elemente pe aceasta tema si totusi consider ca aici trebuie sa abordam subiectul selectiv. Altfel vom incerca sa discutam in cateva randuri ceva ce nu poti cuprinde in 100 de carti...
Nu am mai intrat pe acest topic de la lansarea sa si deja s-au postat aici 3 pagini de mesaje, discutiile au avansat spectaculos chiar pana la teoria calatoriei in timp. Ma bucur sa vad ca membri forumului sunt persoane multicultural dezvoltate. Si asta este una din "armele noastre" : CULTURA.
Insa in acest topic nu incercam sa dezbatem lucrarile lui Eric Van Danken (pe care l-am citit de cand aveam 14 ani) sau teoriile calatoriilor in timp. Sunt totusi stiinte de granita si dezbaterea lor este mai dificila. Recomand decat postarea unor articole stiintifice legate de tema si comentarea lor fara implicatii matematice sau stiintifice.
Subiectul meu era strans legat de extraterestrii in cartile lui Corut...Si evident accentuarea actuala pe acest subiect din partea presei si a autoritatilor, cum elegant au remarcat mai multi.
Din punctul meu de vedere cartile lui Corut au pierdut mult prin acest subiect al extraterestrilor. Putea fi tratat insa tangential, insa sunt o gramada de carti care se bazeaza exclusiv pe aceasta tema, care momentan este sensibila si nu mai e asa de atractiva cititorului. Inteleg strategia lui Corut legata de introducerea punctului de vedere extraterestru in chestiunile pamantesti, insa totusi (si asta e un punct de vedere propriu) accentuarea pe acest subiect pe mine m-a facut sa ma indepartez de scrierile sale.
Subiectul extraterestrilor este INCA un subiect delicat tocmai pentru ca, din cele auzite si de mine, este un subiect ocultat, ascuns. Ni se ascund numeroase legate de el, tocmai pentru ca in el sta ascunsa si istoria noastra, inceputurile noastre, radacinilor noastre.
Sper sa vina o zi in care sa aflam intreg adevarul si sa ne eliberam de toate doctrinele false legate de om, doctrine religioase, pseudostiintifice sau filosofice...
Legat de subiectul OZN-urilor din cele citite de mine exista tot mai multe dovezi ca aceste obiecte care survoleaza cerul ar fi de constructie terestra si nu extraterestra. La baza ar exista totusi niste contacte avute de anumite autoritati cu anumite civilizatii. Insa de la asta si pana a stii cu certitudine daca e asa sau nu, mai este cale lunga.
Intrebarea mea ramane : de ce un laimotiv extraterestru in cartile lui Corut?
Pentru ca originea noastra este extraterestra?
Recunosc ca pentru mine Corut a fost reintoarcerea la origini, cautarea identitatii mele...
Oare asta sa fie si acuma?!
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

|
Trimis: 28.04.2007 20:50 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Da, Samurai_Dac, exemplifici foarte bine si sintetizezi motivele utilizarii motivului extraterestrii in cartile lui Corut. Cred si eu ca aceastea ar fi, desi inca sustin ca accentuarea pe acest subiect, cel putin din punctul meu de vedere, a scazut din valoarea actiunii, devenind o repetitie obositoare a aceleasi idei. Poate pentru cineva care citeste 2 carti nu este ceva iesit din comun, insa cand citesti vreo 50 de carti si toate se leaga de extraterestrii si de expeditii de descoperire de ozn-uri, te intrebi daca cumva autorul este Pavel Corut sau nu...cel putin asta este parerea mea, impresia mea.
Din cate vad majoritatea am inteles motivele utilizarii de catre Corut a acestui "artificiu", l-as numi, artistic. Totusi tema extraterestrilor este o tema IMENSA si cred ca in anii ce vin vom avea parte de multe descoperire, mai ales cand se va descoperi realitatea despre aselenizari (cineva imi spunea ca acolo sunt multe informatii ascunse, informatii legate de identitatea umanitatii).
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|