Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Formula imbogatirii!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Arhiva
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 28.04.2007 21:41    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Cadranul banilor de Robert Kiyosaki - interesanta carte. Eu am citit-o si am citit si altele de acelasi autor.
Observ ca la acest topic au raspuns decat cateva persoane, desi autprul topicului ROMANU a aruncat in joc cred ca una dintre cele mai preocupante probleme pentru toata mulțimea : siguranta financiara, echilibrul financiar. Fara acesta nimeni nu se poate dedica hobby-ului sau. Fara a avea stomacul plin si a fi imbracat, nu cred ca nici unuia nu ii sta gandul la intalniri si discutii pe net.
Nu sunt de formatie materialist, insa traiesc fara sa vreau in realitatea actuala, in care economia are o mare influenta in viata noastra.
Chiar Corut recunoaste ca e important sa facem bani, sa ne castigam independenta financiara.
Cartea lui Kiyosaki este o carte deosebita. Nu stiu daca cei care au raspuns la topic au si citit-o si atunci ma intristez caci a raspunde fara a intelege este cea mai proasta reactie.
A fi bogat este mai mult decat o dispoziție care se reflecta in numarul de zerouri in banca. Este o situație psihica.
Thyamarkos, neputinta de care vorbesti este doar un blocaj in mintea ta. Imposibilul nu exista, citeam majoritatea candva. Si este adevarat. A fi bogat nu este o stare de bani, este o stare de optiune, de alegere, de viziune. Stii care este diferenta dintre tine si unul care are o afacere si o conduce? Nu este nici mai inteligent, nici mai imaginativ decat tine...nici macar cu studii mai multe sau cu bani mai multi...insa a avut curajul sa riste...si in viziunea lui i se pare natural sa castige, sa faca bani. Citindu-ti cele scrise remarc cu usurinta viziunea ta. Pleci de la cifre, crezand ca in capul unui om de afaceri cifrele sunt cele mai importante. Gresesti. Eu sunt un om de afaceri sau cel putin lucrez intr-un mediu in care iau decizii legate de investitii...Utilizarea negativului din prima duce automat la reactii negative din bucată tuturor. E firesc, se atrag reciproc.
Spui ca in ce se poate investii? cu putinei bani care ii castigi nu poti face nimic...deja ai o atitudine de negare...nu stiu daca cunosti principiile brainstormingului (o metoda de cercetare de marketing), insa regula principala in el este sa nu se cenzureze nici o idee, sa nu fie inhibata nici una. Se pleaca de la premisa ce se poate face, nu ce nu se poate face...este o atitudine, o alegere a pozitiei din care vrei sa vezi realitate.
In cartea prezentata mai sus, autorul vorbeste ca exista 4 viziuni ale oamenilor in domeniul financiarului : angajat, patron, liber intreprinzator si investitor. Stadiul suprem din punctul sau de vedere este de investitor in care banul lucreaza pentru tine si nu tu pentru el. Diferenta dintre cele 4 cadrane ale banilor este legata de atitudinea pe care vrei sa o adopti si evident de specificul fiecaruia. Sunt persoane care nu au nici un interes sa isi caute independenta financiara si se simt mai bine sub siguranta financiara a unui job (si Minnie recunoaste sincer acest fapt).

Formula imbogatirii...interesant titlu al acestui topic.
Recomand tuturor sa citeasca cartea recomandata mai sus si apoi sa isi expuna parerea. Altfel nu vor fi decat replici "gresite".
Evident ca fiind o carte creata in mediul american are specificul ei, uneori imposibil de așezat in Romania, in mediul local, insa cand ma refer la carte ma refer ca idee, ca principiu, ca viziune ce vrea sa transmita. este o carte de educatie financiara pe care o recomand oricui. Dupa citirea ei vom invata sa privim altfel societatea banilor. Sa intelegem ca putem sa alegem cadranul pe care ni-l dorim. Si ca de noi depinde sa o facem. Evident sa nu uitam ca totul se face de la modest la complex...Si aici Thyamrakos ma refer la intrebarea ta. 10.000 RON pot fi o investitie, nu neaparat o afacere de sine statatoare. Poti investi acesti bani in afacerea altcuiva. pana la crearea unui capital suficient. Solutii sunt enorme, numai ca depinde de noi sa le vedem, sa deschidem ochii.

APOSTOL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Arhiva Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum