Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Fragmente interesante din cartile lui CORUT

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Cartile din seria OCTOGONUL IN ACTIUNE
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 06.08.2006 12:53    Titlul subiectului: Fragmente interesante din cartile lui CORUT Raspunde cu citat (quote)

Am simtit nevoia sa adauga si aceasta rubrica, deoarece cred ca in numeroase din cartile lui Corut se gasesc diverse fragmente, idei care ar necesită RETINUE :

" INVINSII NU SUNT DECAT CEI CARE SE SIMT ASA"

"SA NU UITATI NICI O CLIPA CA SUNTETI MURITORI!"

"Intre barbati adevarati, nu-si au rostul vorbe mari..."

"NU EXISTA CU ADEVARAT SITUATIE DISPERATA"

"Cel mai important lucru e sa stii sa descoperi partea minunata din cele mai nenoricite situatii"

"TOATE AU VREMEA LOR!"

"Nimic nu e mai cumplit decat uitarea de Credinta, de neam si de tara."

"Trufia si orgoliul se vindeca numai prin durere si umilinta. Numai asa poti ajunge sa intelegi, Si sa stii..."

"Studiul ocultismului si magiei poate fi periculos pentru psihic."

"DINCOLO DE MLASTINA MISELUULOR MARUNTE, E LIBERTATEA. ACOLO TREBUIE SA AJUNGA NEAMUL NOSTRU. NU ESTE USOR DE SCOS UN INTREG POPOR DIN MLASTINA DECADERII."
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 20.08.2006 16:27    Titlul subiectului: adaugire. Raspunde cu citat (quote)

Da, motto-ul : "Mergi sau crapa!" întrebuințat recent si in antrenamentele spionilor, este un motto preluat din Legiunea Straina, una din organizatiile comando de elita de pe glob, unde antrenamentul este inuman, tocmai din dorinta de creare a unor "masini de lupta". Instructorii iti zbiara permanent in urechi : "Mergi sau crapa!". Este alegerea ta : ori continui, ori crapi...si cum instinctul de supravietuire este capabil de lucruri supraumane si rezultatele acestei metode foarte de dure si brutale este supranormal...
E interesant ca l-ai amintit si interesant de adoptat in viata!

As mai adauga si alte citate interesante :

• „Omului i se poate lua cu forta orice, inclusiv viata. Credinta insa, nu.”
• „Credinta este una din axele de rezistenta ale natiunii.”
• „Un om cu o Credinta puternica nu poate fi invins niciodata, acela a castigat de mult lupta cu jungla vietii.”
• „Lupta si spera acolo unde omul de rand nu mai spera.”
• "Sentimentele intuneca ratiunea.”
• "Petru a critica un om trebuie sa sti ce motive il anima in viata, sa-l cunosti integral. Altfel vei ajunge la concluzii gresite. Nu uita ca lucrurile nu par ceea ce sunt.”
• "Spera mereu si nu dispera niciodata. Fericirea si viata sunt eterne, ghinionul, trecator.”

APOSTOL
Sus
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 17.09.2006 08:53    Titlul subiectului: continuare Raspunde cu citat (quote)

Observ ca nu multa lume s-a inghesuit la aceasta rubrica, sa comenteze sau sa adauge noi citate si fragmente, interesante cum le-am numit eu. Mi-ar fi placut sa fie ceva mai mult dialog aici. Am vazut ca sunt o gramada de persoane inscrise insa doar cateva scriu, discuta, se manifesta. Mi-ar placea sa fie mai mult dialog, mai multe comentarii.
Voi continua lista de citate si fragmente interesante. Sper ca veti vedea si dvs ca si mine interesantul din spatele acestor cuvinte, trairea interioara ce ti-o degaja....
*

„Dincolo de mlastina miseliilor marunte, e libertatea. Acolo trebuie sa ajunga neamul nostru.”

„Patria se serveste cu fapte, nu cu vorbe.”

„Sa uitam tot ce ni s-a intamplat? Niciodata. Adevaratii oameni nu uita niciodata, ci folosesc experienta trecuta pentru a deveni mai puternici.”

„Intreaga viata cautam ceva. De numeroase ori, pe noi insine. Rareori gasim decat bucati din noi, un mozaic prea complicat. Oare cand o-m putea fi intregi? Aceasta este conditia omului adevarat : de a fi om intreg?”

„Moartea nu este cel mai cumplit eveniment pe care-l poate trai omul. Exista zeci de evenimente mult mai cumplite decat moartea : robia fizica si psihica, lipsa de demnitate si Credinta, caderea in animalitate.”

„In viata inving intotdeauna cei care-si fixeaza scopuri clare, nu se lasa in voia sortii, ci inainteaza sistematic, neabatut catre telurile lor.”

APOSTOL
Sus
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 07.02.2007 22:16    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Am citit cu interes cele scrise de a_din_a. Multumesc ca ai dat curs acestui topic, care vad ca nu atrage asa de multi "pasionati". Observ ca nu sunt numeroase ființele care au obiceiul nostru de a isi nota sau selecta anumite pasaje din cartile lui Corut, fragmente care ne-au placut mai mult.
Voi continua lista acestora, fiindcă cred ca merita sa le luam cu totii la cunostiinta.

- "Nu invinovatiti Cerul pentru pacatele oamenilor,caci oamenii sunt cei care au inventat religiile aflate in lupta!"

- "Mari judecatori ai omenirii sunt viata si timpul, elemente ale vointei divine."

- "Fara dragoste, viata s-ar fi stins demult."

- "In timp ce marile puteri economice ale lumii se bateau pentru avere si marire, o mana de oameni din neamul oamenilor sangerau la Poarta vietii planetare. Mureau nestiuti si neplansi de omenirea a carei viata o aparau. Poate, chiar dispretuiti de cei care inca mai traiau datorita sacrificiului ultimilot geto-daci."

- "Cel mai mare curaj nu e sa mori, ci sa traiesti!"

- "Ochii mei erau uscati. Demult, tare demult murise ultima lacrima omeneasca din ei. Nu apucase sa fie `plansa, pentru ca nu avusesem voie sa plang. Nici in copilarie, nici mai tarziu. Eu trebuie sa traiesc dupa ale legi. Dupa legile lupilor albi. Ale celor care ocrotisera pe nevazute planeta pe care vazusem lumina Soarelui."

- "Din cea mai mare disperare se naste cea mai mare fericire!"

- "Ceva nu merge normal in mulțimea noastra. De mii de ani, durerea, boala si minciuna secera sufletele si trupurile pamantenilor. Viata a devenit un imperiu al durerii."

- "Invatasem de multa vreme sa nu ma las coplesit de parerile altora!"

Va invit sa intregim acest topic. Banui ca fiecare trebuie sa aibe cel putin cateva fraze/fragmente din cartile lui Corut pe care le indragesc mai mult sau ma insel????

APOSTOL
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Cartile din seria OCTOGONUL IN ACTIUNE Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum