Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

O MASS-MEDIA LIBERA in Romania

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Proiectele viitorului
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 20.11.2007 13:30    Titlul subiectului: O MASS-MEDIA LIBERA in Romania Raspunde cu citat (quote)

O mass-media libera - o utopie?

Stiu ca am ezitat in a pune aceasta initiativa, acest proiect, pe forum, insa pana la urma am zis ca merita.
Asa cum spuneam aceasta rubrica are darul de a impulsiona initiative si dorinta unei mass-media libere in Romania se poate concretiza numai daca unul sau altul construieste o revista, un ziar, o televiziune care sa nu mai serveasca intereselor "sponsorilor nevazuti". Caci se recunoastem ca in Romania majoritatea mass-mediei serveste un interes sau altul...dar ma rog asta este alta poveste.
Un mare proiect ar insemna "O PRESA LIBERA".
Si aici micile initiative : pentru cei care au posibilitatea si dorinta de a-si infiinta un ziar, o revista etc. sa o faca neuitand ceea ce multi au invatat la jurnalism : ca datoria lor este sa aduca adevarul si evenimentele in fata publicului cititor si el, numai el, este in masura sa le judece asa cum doreste. Presa are rol de informare si nu de manipulare/dezinformare.
Acest proiect este si un apel catre toti jurnalistii din tara care sunt "obligati" sa scrie conform "liniei finantatorului"...Revoltati-va oameni buni. Sunteti jurnalisti, "Luptatori pentru Adevar"....

Apostol
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 01.02.2008 14:20    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Ma bucura analizele extrem de pertinente exprimate la acest topic si demonstreaza ce rol teribil de voinic in formarea opiniilor are mass-media/presa in special aici.
Cand am vorbit de proiectul "o presa libera", ideea era sa impulsionam, mai ales cei care lucreaza in presa deja ca si jurnalisti, sa nu uite ca scopul lor este sa informeze obiectiv publicul si nu sa-l dezinformeze, sa se opuna influentelor si presiunilor de cele mai numeroase ori de natura financiara.
De altfel ideea acestui proiect era impulsionarea unora de a creia ei insisi jurnale, ziare, site-uri de stiri care sa se alinieze acestui proiect "O PRESA LIBERA"...Sunt sigur ca printre cei care citesc aceste randuri sunt si jurnalisti, sunt sigur ca sunt unii si cu posibilitati si dorinte de a se implica in mass-media. Pentru ei am scris si am imaginat acest proiect.
"O PRESA LIBERA"...suna bine...sper sa devina si o realitate frumoasa.

APOSTOL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Proiectele viitorului Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum