Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Octogon 2 - Fulgerul albastru

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Cartile din seria OCTOGONUL IN ACTIUNE
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 24.06.2006 21:03    Titlul subiectului: Octogon 2 - Fulgerul albastru Raspunde cu citat (quote)

A doua carte a lui Pavel Corut!
Un nume deosebit de relevant.
A doua carte extrem de interesanta si penetranta ca si prima.
Din punctul meu de vedere aceste doua carti sunt cartile de baza ale colectiei OCTOGONUL IN ACTIUNE.
Doua carti care vorbesc despre nasterea a doi mari spioni romani : Varain si Cremene.
Desi imi place la nebunie QUINTA SPARTA si cred ca pana acuma am recitit-o de mai numeroase ori, mereu reusind sa gasesc si sa vad noi lucruri, TOTUSI consider ca FULGERUL ALBASTRU este cartea care mai cutremuratoare : destinul lui Cremene.
Eroul principal, CREMENE (insasi numele este extrem de relevant), cel care va ajunge comandantul secund si ulterior chiar comandantul suprem al OCTOGONULUI, se "naste" din cenusa ca si Phoenix. Observ predilectia lui Corut de a scrie despre lungile calatorii in abisurile disperarii. Un domeniu care sincer este putin inteles. Si care intr-un alt topic cineva isi exprima nedumerirea.
Ca orice diamant care se faureste la presiuni si temperaturii extrem de inalte, asa si un luptator de calitate se faureste sub loviturile soartei si ale inamicilor.
"CEEA CE NU TE OMOARA, TE FACE MAI PUTERNIC"
Destinul lui Cremene este un destin EXCEPTIONAL si un destin de asa masura necesita o persoana pe masura. Transformarea psihica, de care sufera (la o atenta citire se poate remarca usor) totii luptatorii Octogonului, a lui Cremene apare pe fondul evenimentului cu "tatal fals" si al situatiei in care intelege ca nevasta sa il inseala. Se observa ca insasi Octogonul i-a oferit informatiile acestor doua evenimente si au asteptat reactia. Metamorfoza lui Cremene este pe masura numelui sau : devine rece ca un Sfinx si dur ca un cremene.
Mi-ar placea sa dezbatem si aceasta carte EXCEPTIONALA in viziunea mea.

Apostol!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 20.08.2006 16:19    Titlul subiectului: adaugire... Raspunde cu citat (quote)

Da, Minnie, din informatiile pe care le detin, povestea lui Cremene si a lui Ragulka nu sunt simple inventii. Aceasta poveste a existat in cadrul serviciilor secrete romanesti si cineva din interiorul lor mi-a conformat-o, evident ca numele prezente nu sunt reale.
Ma bucur ca ai reluat seria si sunt curios sa aud noi comentarii cel putin la primele doua carti QUINTA SPARTA si FULGERUL ALBASTRU, carti care eu le simt puternice, pregnante, scrise la disperare, cu numeroase mesaje inauntru...recitind zilele trecute Quint Sparta si apoi rasfoind una din noile carti ale lui Corut, am remarcat diferenta care exista. In noua carte sunt prezentate lucruri instructive, insa lipseste acel ceva....acel ceva existent in aceste doua prime carti de capatai...

Astept evident si alte pareri si haideti sa dezbatem putinel si continutul FULGERULUI ALBASTRU.

APOSTOL

p.s. vreau decat sa atrag atentia chiar si asupra numelui FULGERUL ALBASTRU. Din ce cunosc eu, acest nume de cod e suficient de important in "mitologia" ancestrala a vechii civilizatii geto-dacice....daca cineva detine mai multe informatii, sa ni le releve...
Sus
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 29.09.2006 20:04    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Fulgerul Albastru incepe cu un motto, care sincer mi-ar placea sa il scriu il absolut orice scoala din Romania, ca invatatura deosebita :

SENECA : "Cine stie sa moara, nu va fi rob niciodata!"

De ce afinitatea mea fata de acest motto? Deoarece "orice dicatura interna si externa se bazeaza pe factorul frica, pe factorul lasitate"...nu va suna cunoscuta aceasta fraza?

Povestea din Fulgerul Albastru ar putea avea o ecranizare extrem de reusita un succes nebun, daca cineva interesat s-ar gasi sa il transforme in film. Stiti, stateam si discutat chiar cu cineva acest fapt.
Ceea ce mi se pare extrem de instructiv in aceasta carte este episodul in care Batranul ii da o lectie lui Cremene. Lectia avea doua coordonate :

- Orgoliosii cad primii in lupta!

- Din victorii nu invata nimeni nimic, din infrangeri intotdeauna!

Cred ca aceasta lectie trebuie predata multora. Deseori in viata atunci cand am cazut in genunchi, m-am ridicat si mi-am adus aminte de aceasta lectie. O recomand tuturor.

APOSTOL!
Sus
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 28.04.2007 21:01    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Ma intorc si la a doua carte...Fulgerul Albastru....nume cu rezonanta...extrem de puternic....
Aici alte aventuri ale agentilor Octogonului, inclusiv cateva cazuri naturale din istoria contraspionajului romanesc (caci cele prezentate sunt inspirate din realitate). De asemenea, noi dezvaluiri despre evenimentele tragice din decembrie 1989.

Rasfoiesc carte si descopar interiorul sufletului lui CREMENE, omul numarul 2 in ierarhia Octogonului...
Un tip "violent", educat ulterior intr-un luptator octogonar....

„Alergam ca in transa. aveam un singur gand. Ragulka, prins, anchetat, judecat, condamnat, executat. Deodata, la mai putin de cinci metri in fata mea, hotu s-a ghemuit scheunand derutat. M-am oprit si am simtit pericolul. Plutea in aer. Era dens, il simteam fizic. Undeva, in fata, era ascuns asasinul. un ucigas de profesie pentru care viata mea, a unui roman, nu facea doua parale. un monstru. Am strans bine resteul in mana si am inceput sa ascult. Hotu se orpise, semn ca Ragulka era aici. Nu-l vedeam de jur in prejur. Era, deci, in copac.“

„ - Da-i drumul! Ciripeste! Tpt! Nu uita nimic!
A inghitit in sec si a inceput sa protesteze:
- Asta e incalcarea legii.
Eram de acord cu el. I-am si spus-o. I-am precizat ca pentru o ora, legea a fost suspendata pe teritoriul national al Romaniei. Timp suficient pentru a-l „reeduca“ atat de fain, incat sa nu-l recunoasca nici ma-sa. S-a mototolit si a luat-o taras, ca o javra......“

„Teoretic, sunt un invingator. L-am anihilat pe teribilul spion conserva. Oleg Ragulka este insa liber, in tara sa, iar eu stau la arest. Am plecat din timpul misiunii, m-am imbatat, am fost grosolan cu seful meu....“

Oare cum este sa simti neputinta de a a-ti face dreptate? De a potoli setea de justitie din tine? E greu, insa in carte invatam ceva : orgoliosii cad primii in lupta....

APOSTOL
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Cartile din seria OCTOGONUL IN ACTIUNE Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum