|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 05.04.2007 20:22 Titlul subiectului: |
|
|
Inca rasfoiesc paginile carti....actiunea este mai terestra in acest roman, desi tot motivul extraterestru este cheia romanului...Tot expeditie de explorare...vad ca autorul se leaga tot mai mult de subiectul explorarilor stiintifice. sunt interesante insa ies putinel din aria de actiune a unor spioni, mai ales a unor superspioni.
Dupa citirea acestei carti am realizat o realitate cutremuratoare : in ultimele carti ale lui Corut, sa zicem in ultimele 40 am simtit un fel de slabire a stapaniilor din umbra, o domolire a lor, victoriile obtinute de Octogonul si distrugerea multor aripi radicale ale sionistilor, ale masoneriei, ale conspiratiei urii si spaimei cum spunea autorul...Aceasta senzatia mi-a inspirat un fel "liniste", o evolutie pozitiva asupra lucrurilor. E bine. Chiar si activitatile Octogonului, in cazul de fata echipa de la Operatiuni speciale : Varain, Balaiu si Corday, au luat un fagas colateral, aspecte conexe scopului principal : eliminarea fenomenului ocult din viata pamanteana.
INSA este doar o senzatie insuflata constient sau inconstient de autor si de felul de a scrie actual, o senzatie care e in contadictie cu realitatea : fenomenul ocult al Stapaniilor din Umbra este tot mai actual...mergem pe un drum numai pozitiv nu, lucrurile in Romania se inrautatesc, chiar daca ne-am integrat in U.E....
De aceea am gasit necesar sa fac aceasta observatie. Si sa ma intreb de ce aceasta lipsa de implicare efectiva in actiunea stapaniilor din umbra a trio-ului octogonar in cartile lui Corut?!
Cartea abordeaza si o tema care devine problema in Romania. Ungurii, secuii si problema autonomiei teritoriale.
Voi reproduce efectiv pasaje din discutia lui Varain cu Farcas, simbolul secuiesc romanesc...sper ca acest dialog sa fie ca un strigat la unire si nu la dezbinare :
"Imi intinde actele, sa le vad. Mie mi-au dat lacrimile, cat sunt eu de barbat matur. Omul asta, considerat strain, pentru ca e secui, vine sa-mi dea mie agoniseala lui de-o viata. Vine simplu, asa cum se poarta toti taranii romani. Cine naiba a inventat prostia ca secuii sunt unguri? Figura sa ariana contrazice flagrant aceasta alegatie mincinoasa, scornita de extremistii unguri, disperati de lipsa de forte umane pe masura ambitiilor lor.
- Daca nu pot primi mostenirea...
- O poti, Varain. Trebuie s-o iei, sa ai un cui infipt acolo, in secuime.
- Situatia s-a schimbat mult, Farkas baci.
- Si deloc in bine, Varaine. Revansarzii unguri, ascunsi dupa secui, flutura din ce in ce mai insistent ideea autonomiei teritoriale. Fac adunari, comemorari si demonstratii. Ridica statui si falsifica istoria secuilor, identificand-o cu a maghiarilor.
- Crezi ca niste nebuni care se imbraca in zdrente unguresti si flutura tricolorul Budapestei vor transforma mersul vietii? Nu, Farkas baci. Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, sperantele retrograzilor unguri cad cu totul.
- Nu fi aniv, Varain! Ei au adoptat politica pasilor marunti si o aplica cu insistenta. Au alungat mai mult de treizeci de mii de romani din Harghita si Covasna. A facut cineva vreun gest reparatoriu? Nu! Iliescu era dator ungurilor pentru decembrie 1989 si a tacut malc. Au ridicat monumentul Ungariei Mari, la Arad, cu aproparea autoritatilor de la Bucuresti. In care tara au actionat ungurii cu mai multa nerusinare?
- In Romania, recunosc eu adevarul. In celelalte tari, au fost pusi imediat la respect.
- Sub ochii romanilor, sovinii unguri au deznationalizat un milion de secui. I-au izolat si-i mana ca pe o turma, pentru indeplinirea ambitiilor lor revizioniste.
- E si vina secuilor. Nu trebuiau sa se lase dominati de fostii lor oprimatori.
- Dar mai stiu secuii tineri istoria neamului lor? Nu, Varain! Au fost indoctrinati cu istoria maghiarilor. Se cred unguri si-ar fi in stare sa verse sange pentru Ungaria.
- Sunt ridicoli.
- Dar sunt multi. Udemeristii au izolat satele secuiesti si le maghiarizeaza integral, cu susținerea popilor. Limba romana este o limba straina in secuime, Varain. Straina pe teritoriul Romaniei, intelegi?
- E ceva vremelnic, Farkas baci. Cateva zeci de mii de tarani secui, izolati intr-un maghiarism fals, nu insemna nimic fata de douazeci si doua de milioane de cetateni romani.
- Sunt mai multi secui izolati, Varain. Cand mergeau la scoala romaneasca, mai deschideau si eu ochii, mai aflau cum merge viata.
- Prin secuime vor trece drumuri comerciale si turistice. Daca nu-si vor lua carpa de pe ochi si ceata de pe creier, secuii nu vor putea vorbi, nu vor vinde si nu vor manca. Presa economica e mai sigura decat masurile politienesti.
- Am mai discutat asta, Varain. Voi trebuia sa anihilati capeteniile izolationismului maghiar.
.................................."
Tot in carte in ultimul capitol : "N-avem nici loc in morminte...", Corut analizeaza direct si transant problema secuilor, aducand argumente forte in demonstrarea teoriei false a maghiarilor, cum ca secuii ar fi populatie maghiara. Va invit sa cititi cu atentie si sa retineti acele argumente. Eu le voi puncta/transcrie in alt topic dedicat problemei secuimii.
Si o ultima referire la aceasta carte. In randurile sale gasesc un fragment interesant, fragment care e si normal sa-l "inregistrez" (dupa obiceiul meu )) :
" Stiu ca nu-l voi mai intalni niciodata pe Farcas in viata. Se mai duce unul din batranii nostri. Trebuie sa ne apucam serios de cautat tineri cu care sa umplem golurile ramase in schema. Octogonul trebuie sa functioneze inainte, la maxim de capacitate..."
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|