|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 05.04.2007 18:48 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Am citit si eu prudent cartea Destinul de Daimon...
Ii vad mult schimbat stilul. De fapt este o carte de aventuri, de expeditie, tip "Insula Misterioasa" insa in cazul de fata explorarea o fac 3 spioni si evident e dusa mult mai pragmatica si mai coordonata.
Si aici Corut continua cu teoria extraterestra, utilizand acest motiv, legandu-se de teribil de vehiculatele teorii legate de existenta unor civilizatii de origine extraterestra care traiesc ascunse pe Terra in locuri inaccesibile sau chiar in interiorul Pamantului care cica ar fi gol (o teorie care stiintific e imposibila, din ce am citit eu).
Imbatranirea lui Varain isi face auzita ecoul in actiunile sale...
Corut imbatraneste si el...
Utilizand si aceasta cale, poate Pavel Corut, va citi aceste randuri, imi voi exprima o dorinta : Corut trebuie sa faca ceva sa schimbe noul curs luat de cartile sale. Se simte o plafonare, o epuizare a subiectului, un pas pe loc care nu ii este caracteristic. Cartile sale devin prea beletristice, insa ce e mai trist ca isi pierd si interesul, viul din ele. Nu vreau sa fiu nostalgic, insa imi amintesc cu drag de felul sau de a scrie in primele carti : Quinta Sparta, Fulgerul Albastru etc....
Poate ca ar trebuie sa vina cu o schimbare Corut...O astept cu cea mai mare bucurie.
Sincer de numeroase ori discutand cu anumite persoane, chiar spuneam ca era incitant sa fi citit si povestea unor personaje care au făcut valva la vreme respectiva. Asa cum in Fulgerul Albastru este prezentat povestea lui Cremene, o poveste superba, tot asa se poate prezenta povestea Batranului, personajul cheie al acestei colectii, care o data cu moartea sa, parca s-a schimbat radical... Sau chiar povestea lui Arbore, un personaj enigmatic, misterios, insa pe care l-am admirat grozav de mult....Iata cateva idei, iata cateva din parerile mele.
Sper sa nu fi fost prea critic.
As vrea sa sublinez un subiect excepțional de in voga in Romania, subiect care are dominante influente in viata politica de azi : comunismul...
Pentru cei care s-au nascut mai trazior, acest comunism nu este știut decat din carti si imaginea despre el este distorsionata.
Comunismul este o cruce care in mod ciudat chiar si dupa caderea lui.
Comunismul a fost o inventie, o emanatie occidentala in mod ciudat. Un experiment esuat. Ni-a fost impus de catre marile puteri, dupa cel de-al doilea razboi mondial, occidentul lasandu-ne pe mana rusilor.
In mod ciudat actual suntem acuzati de aceasta "zestre" ca si cum ar fi fost vina noastra, suntem acuzati pentru deceniile de intuneric....Nu e corect!
Corut sublinieaza interesant esecul procesului comunismului in Romania. recomand tuturor sa il citeasca cu atentie si sa inteleaga. Si sa nu uitati niciodata ca romanii nu sunt nici comunisti, nici monarhisti, nici de dreapta, nici de stanga...inainte de toate romanii sunt romani si cu totii ne dorim sa traim mai bine si mai prosper, in liniste, alaturi de familia noastra.
In carte este subliniata o concluzie obtinuta de ONU in urma cercetarii evolutiei societatii din Vest :
- numai 2% din locuitorii Terrei poseda mai mult de jumatate din avutia mondiala si procesul de concentrare a averii continua
- cea mai saraca jumatate din populatia lumii detine doar 1% din avutia mondiala
- doar 10% din populatia planetei conține de o avere de minim 61.000 dolari SUA per persoana, iar aceasta este impartita astfel : 25% in SUA, 20% in Japonia, 8% in Germania, 7% in Italia, 6% in Marea Britanie si 4 % in Franta. In SUA sunt cele mai mari inegalitati, in timp ce Japonia tinde la o distributie echitabila a bogatiei.
- Romania se incadreaza in tarile cu venituri mici catre medii, alaturi de Albania, Bulgaria, Irak, Egipt, Fiji, Serbia etc.
Lectura placuta tuturor!
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|