Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Octogon 84 - Ziua Zeilor

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Cartile din seria OCTOGONUL IN ACTIUNE
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 28.05.2007 21:13    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Am avut ocazia sa citesc si eu ceva din aceasta carte. Mai ales porțiunea a doua a cartii, care sincer am gasit-o extrem de "interesanta". Ne explica teribil de detaliat dl. Corut utilizarea laimotivului sau : extraterestrii. Asadar ne raspunde in mare parte acelei "provocari" facute de mine intr-o alta rubrica legata de utilizarea acestui laimotiv de catre Corut. Iata asadar raspunsul. Invit pe cei interesati sa citeasca partea a doua a acestei carti.
Tot in aceasta carte, partea a doua, am gasit o fraza scrisa de Corut, pe care as dori sa o subliniez aici :
"Unirea Umanitatii într-o singura torta, condusa centralizat, printr-un fel de guvern mondial, ar putea stopa procesele distructive de pe Terra."
Fraza era scrisa in contextul noii dificultăți ridicate asupra omenirii : problema schimabrilor climatice. Ciudata aceasta afirmatie la Dl. Corut, stiind ca dumnealui era destul de reticient la ideea acestui guvern mondial.
Voi face decat o scurta observatie : citind îndeajuns de multe materii despre Noua Ordine Mondiala (sau New World Order, cum o numesc americanii), am inteles o chestie. Se numeste jocul tezei si antitezei. Adica o mare strategie la ora actuala este crearea unei PROBLEME, care ulterior sa se vina cu SOLUTIA. Se doreste infuzarea unei idei, insa nu este acceptata in general. Crearea unui dezastru, a unei crize, a unei nereguli duce la trecerea peste indiferent ce "control" constient asupra realitatii si acceptarea oricarei solutii pentru estomparea problemei.
Tind sa cred ca aceste schimbari climatice "dezastruoase" nu sunt decat "motivul" acceptarii unui guvern universal care sa le solutioneze. Oare gresesc?! Nu stiu.

Dl. Corut m-ai vorbeste in carte, partea a doua, de guvernul din umbra in Romania, condus de "nasul" Patriciu si principalii sai consilieri, amândoi evrei, Tal Silberstein si Arthur Finkelstein. E bine de notat aceste detalii ca sa intelegem cine trag sforile din umbra in mediul economico-politic.

Si nu pot sa nu mai subliniez un alt pasaj din partea a doua a cartii, un pasaj care mi-ar placea sa il inteleaga multa lume :
"Prin 1991, am întrebat un om foarte bogat de ce nu intra în politica, căci politica mi se parea un desăvârșit de atins, asa cum va pare multor naivi. Mi-a raspuns ca politica este pentru oameni saraci, care râvnesc la o functie platita ceva mai bine de catre stat. In nici un caz, nu te poti îmbogati din politica pura, ci numai din afaceri. Ca atare, e mai rentabil sa cumperi câtiva politicieni care sa-ti impuna interesele prin legi, decât sa cheltuiesti timp si bani pentru a te angrena tu însuti în politica. N-am sa uit niciodata aceasta scurta lectie de „democratie capitalista".

Cititi si invatati! Aceasta este realitatea in care traim!

APOSTOL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Cartile din seria OCTOGONUL IN ACTIUNE Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum