Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

OCTOGONUL, elita spionajului romanesc

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Ce este de fapt serviciul OCTOGONUL prezentat in paginile romanelor lui Corut?
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 29.09.2006 19:34    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Am citit cu atentie cele scrise aici.
Vreau in inițialul rand sa fac o precizare, pe care poate unii nu au reusit sa o remarce sau de care poate nu au fost constienti.

Pavel Corut a fost si va ramane un OFITER DE INFORMATII.
El face asadar parte din lumea tenebroasa si secretoasa a SPIONAJULUI. O lume total diferita de omenirea pe care noi o cunoastem, o lume despre care nu se vorbeste nicaieri. Mai iese prin presa cate un caz sau altul izolat, insa astea nu sunt decat cazuri izolate, de rabufnire, care nu au nici o legatura cu spionajul adevarat, acoperit.
Munca sub acoperire oameni buni este o munca pe care noi, cei din exterior nu prea o intelegem.
Caile spionajului de multe ori sunt îndeajuns de complicate.
De ce aceasta referire?

Din cea ce stiu eu, nu am auzit niciodata de Unitatea U a spionajului romanesc. Insa daca ar fi existat sau exista, cu siguranta ca nu prea am stii de ea sau daca am stii de ea, atunci cu siguranta ca nu am stii cine ii sunt membri. Sau oare credeti ca elita spionajului romanesc s-a trecut in vreun album cu poze si nume cum se face la terminarea liceului?!?!?!??!?!

Apoi se fac legaturi intre aceasta unitate si Masonerie. Ba chiar intre Pavel Corut si Masonerie. Nu am informatii concrete si sigure sa infirm sau sa afirm asa ceva. Asta o spun clar ca sa fiu inteles.
Insa mai stiu ca spionii de regula se infiltreaza de multe ori. Si ca sa fii un bun agent sub acoperire trebuie sa dai cel putin impresia ca ai trecut de cealalta parte. Nu fac decat sa dau cu presupusul.
Insa teoria aceasta a unitatii U nu imi miroase bine si sincer am nasul suficient de bun la aceste chestiuni.

Legat de Spionajul Romanesc si Masonerie, stiu sigur, caci am vorbit cu cineva care face parte din SRI, ca exista multi ofiteri de spionaj in SRI care aveau legaturi cu Ordinul Cavalerilor de la Malta. Poate ca si de aceea ma intrebam uneori : oare nu exista si un serviciu anonim, neoficial, independent politic, tip OCTOGONUL, care lupta pentru interesele noastre romanesti????

APOSTOL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 29.09.2006 19:49    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

OCTOGONUL

In cartile lui Corut este prezentat ca un serviciu de elita, global independent de structurile oficiale militare si politice, ceea ce ii ofera un anonimat fără cusur si o tărie de actiune nelimitata. Are un sistem de autogestiune, ceea ce inseamna ca isi asigura singuri fondurile, ceea ce uneori ii limiteaza activitatea.

In realitate, doar o singura data cineva mi-a spus ca Octogonul, poate nu sunt acest nume, exista si este vorba de elita spionajului romanesc, oameni de care nu stiu decat profesionistii, oameni care nu se afla nici macar pe statele de plata, oameni care au diferite identitati.

Poate totusi se va gasi cineva sa mai confirme sau sa mai infirme aceasta teorie!

APOSTOL
Sus
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 27.10.2006 09:43    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Draga Amonra,
Cred ca ai auzit de vorba populara : ca sa treci puntea fa-te frate cu dracu!.
Nu cunosc situatia obiectiva din acei ani despre Cuza Voda si serviciul infiintat de el, insa din informatii disparate stiu ca Alexandru Cuza (care nu se cheama si Ioan, acest Ioan a fost introdus ulterior ca o pecete masonica) a trebuit sa intre in jocul masonilor (Puterea din aceea vreme) ca sa realizeze ce era mai bine pentru Romania. Exact acelasi lucru pe care l-a facut si Mihai Viteazu, cand ajuns pe tron din voia turcilor isi modifica atitudinea 180 de grade. Poate ca si de aceea Cuza a fost ulterior detronat si nici nu i s-a permis sa moara pe teritoriu romanesc.
Etichetele acestea de mason se agatza cu usurinata si atentie mare ca de numeroase ori nu este chiar asa.

Cat despre super-eficienta unitate de elita de care Amonra spune ca daca ar fi fost eficienta nu ar fi cazut Cuza nu stiu nici eu ce sa zic. Sunt doar informatii disparate ce le detinem. Oricum caderea lui Cuza nu trebuie privita ca un act de neeficienta. Poate ca totusi caderea lui Cuza a fost "lasata" pentru a se salva ceva mai de pret. Totusi a lupta cu structurile masonice la acea vreme era ceva extrem de greu.

APOSTOL
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Ce este de fapt serviciul OCTOGONUL prezentat in paginile romanelor lui Corut? Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum