|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 01.02.2008 14:03 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Ideea popularizarii povestii Octogonului din cartile lui Corut este o idee EXCELENTA si sincer nu numai ca o sustin, ci chiar pe viitor voi face tot ce imi sta in putinta sa o fac sa se materializeze.
DE CE?
Tineretul din zilele noastre este educat/indoctrinat cu mass-media : televizorul pe primul plan, internetul, ziarele, revistele etc. Si nu are sens sa discutam ce vad ei in aceea mass-media. Numai lucruri utile, numai modele bune de urmat nu gasesc acolo. Asadar ar fi superb ca sa le poti oferi acestor tineri filmuletze educative, care sa prezintă si alte modele de urmat.
Analizand la rece ideea, e dificila punerea in practica din considerente care cred eu ca tin cel mai mult de fracțiune FINANCIARA. Productia unui film de acest gen cere resurse financiare puternice, care in faza actuala pot fi asigurate numai de la un sponsor.
Analizand mai bine problema, iata ideile mele :
- realizarea unui film e costisitoare pentru inceput, propun crearea in prima faza a unui film de animatie (poate pe calculator, daca e mai ieftin). Costurile sunt cu mult mai mici. Necesitand in inițialul rand drepturile de autor de catre Pavel Corut ca sa putem face acest filmuletz de animatie.
- dupa crearea unui episod-pilot sau poate a catorva episoade, deja se poate trece la "vanatoarea" de sponsorizari. Oamenii vazand rezultatul vor fi mai usor convinsi, decat daca le vorbesti de un proiect ipotetic.
- gasirea sponsorizarii si înfăptuirea seriei de animatie. In aceasta faza poate fi infiintata chiar o casa de productie, micutza la inceput, dar care sa treaca la faza a doua : facerea unui film despre aventurile octogonarilor. Se va proceda ca si in cazul de sus : crearea unui episod-pilot si prezentarea lui in vederea obtinerii sponsorizarii. Deja ceva sume vor exista din vinderea seriei de animatie
- dupa obtinerea sponsorizarii seriei de film, se poate trece la filmarea ei. Ar fi indicat ca pe tot parcursul realizarii seriei, Pavel Corut sa fie un consultant direct, care sa supervizeze scenariul. Cum bine stim un scenariu de film este o adaptare a cartii si nu ad literam. Asadar cred eu ca Pavel Corut ar fi cel mai in masura sa "corecteze" scenariul daca se abate prea mult de la idee.
- dupa obtinerea seriei "Octogonul in actiune", casa de productie poate deja sa devina extrem de productiva, putand creia : filme documentare de istorie a Romaniei, de arta succesului etc; filme artistice de istorie; alte serii de filme si animatie care sa aibe teme de educatie pentru tineretul din zilele noastre.
Asadar întâia faza ar fi creatia unui episod-pilot de animatie la cartea "QUINTA SPARTA". Cine se pricepe la acest gen de creatii si poate estima costul creatiei unui astfel de episod?
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
georgicã Junior

Data inscrierii: 19/Mar/2009 Mesaje: 4
|
Trimis: 22.03.2009 21:55 Titlul subiectului: |
|
|
| Fonduri pentru crearea unui astfel de film se va gasi dupa ce cartile domnului Pavel Corut vor fi îndeajuns de faimoase in toata omenirea astfel incat mai numeroase tari sa vina cu sponsorizari pentru crearea unei co-productii si cred ca cel mai de succes film ar fi inspirat din CODUL LUI ZAMOLXE. ar schimba conceptia despre aparitia Vietii pe Pamant la cel putin 40% din populatie |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|