Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Puterile lui Varain

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Personajele cartilor lui CORUT
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 14.05.2006 11:42    Titlul subiectului: forte paranormale Raspunde cu citat (quote)

Domeniul parapsihologiei este un domeniu destul de tenebros. Sincer am citit mult pe aceasta tema, chiar inainte de a da de universul cartilor lui Corut. Am citit despre yoga, despre viata de dupa moarte, despre experientele extracorporale, despre telepatie si clarviziune...
Desi este un domeniu ocult sau mai bine zis ocultat, parapsihologia si fenomenele din cadrul ei au explicatii, cred eu, suficient de stiintifice.
Eu cred ca multe din aceste calitati se pot dezvolta prin antrenament.
Sa nu uitam ca multe studii medicale au afirmat ca utilizam mai putin de 10% din capacitatea mintii noastre. Imi imaginez ce putem face daca am dubla acest procentaj sau am ajunge sa folosim 100% capacitatea mintii.

Totusi aceste calitati au fost in general remarcate in mod intamplator, la anumite pesoane care de multe ori nu aveau nici macar o cultura cumplit de bogata, ce proveneau din familii sarace.

se poate vorbi despre : calitati paranormale innascute si calitati paranormale trezite (si s-a observat ca numeroase persoane ce au trecut prin experiente dureroase sau de teribil li s-au trezit astfel de fortze). Deocamdata antrenarea si trezirea unor astfel de fortze pe care constienta, programata, nu se stie mai nimic in mod public. insa am certa senzatie ca sunt multiple organizatii si servicii secrete din lume care au cautat si au reusit sa creieze asa numitul LUPTATOR PSI.

Mi-ar placea sa discutam mai multe despre antrenarea si trezirea unor astfel de capacitati paranormale.

cat despre cartea recomandata mai sus, Conspiratia Psihotronica, este din punctul meu de vedere interesanta.
Psihotronica fiind o stiinta de frontiera. O combinatie a unor techologii inalte pentru a produce campuri electromagnetice sau sunete de joasa si inalta frecventa care sa influenteze psihicul uman si sa declanseze modificari dorite (un fel de manipulare a constiintei). Evolutia acestor "arme", caci in definitiv, sunt niste arme, este pastrata in secret de catre guvernele marilor puteri mondiale. DE CE OARE?

Apostol
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 29.09.2006 19:21    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Acest topic este dedicat puterilor paranormale. Observ ca discutiile deraiaza de la fagasul normal. E o chestie comuna, insa mi-as dori totusi sa ne concentram totusi pe tema.
Legat de domeniul paranormalului am citit destul de mult, fiind o pasiune chiar inainte de a il descoperi pe Corut. Ceea ce ma frapa cel mai mult atunci era viata de dupa moarte si reincarnarea. Cu tipul am realizat mai pragmatic, am studiat mai mult si am ajuns mai rece in analiza.
Doresc decat sa avertizez, desi sper sa nu fie cazul, ca legat de puterile paranormale exista multa dezinformare, multa fictiune, multa maculatura, mult misticism, multa religie etc.
Din punctul meu de vedere, preocuparile unei persoane obisnuite pentru paranormal sunt periculoase si nu au ce cauta. Paranormalul este o stiinta de granita, deocamdata insuficient de organizata stiintific pentru a elimina ceea ce in termeni psihologici se numeste : RUPEREA DE REALITATE. Studiul si aplicarea unor metode paranormale genereaza acest fapt : ruperea de realitate, care din punctul meu de vedere este poate cel mai grav fapt care ii se poate intampla unui creier uman. De ce? Se deconecteaza tocmai de la un sistem de valori existente si atunci poate face rau si bine in egala masura fara a-si mai da seama.
Asta a fost un avertisment. Sunt de acord ca a pleca pe drumul analizei fenomenelor paranormale necesita cateva lucruri :

- o personalitate puternica

- lipsa fricii fata de necunoscut, intuneric, etc.

- sanatatea psihica si fizica

- un sistem de valori si conceptii realist, bine ancorat in realitatea in care traim

- lipsa vreunei credinte mistice, religioase sau ezoterice

- cunostinte bune de psihologie

- cultura generala

- o minte deschisa spre nou, nu habotnica

....astea ar fi macar minimum cu care trebuie sa te inhami pentru a ataca acest domeniul îndeajuns de obscur.
Ok, lamurind aceste lucruri voi ataca o dilema pe care am analizat-o de numeroase ori, pe care am discutat-o cu mai multe persoane :

Puterile paranormale pot si trezite si antrenate sau le dobantesti prin nastere ori prin vreun accident?

Spun acest lucru, pentru că multi dintre paranormalii cunoscuti ai lumii au avut aceste deprinderi prin nastere sau le-au capatat in uirma unui accident destul de grav, care a dus la unii cu pierderea vederii sau chiar moarte clinica.

Astept parerea voastra!

APOSTOL
Sus
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

MesajTrimis: 03.12.2006 12:39    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Adevarat ce spune Minnie. Este un exercitiu la indemana oricui si se numeste "dezvoltarea simturilor". Vazul este un simt extrem de important, insa dezvoltarea lui a facut ca celelalte simturi sa cada in dizgratie, plus ca am uitat poate de o alta caracteristică grozav de importanta : vizualizarea cu susținerea mintii. Majoritatea ființele o data ce au inchis ochii simt pur si simplu un gol al mintii. Ne-am invatat sa vizualizam lucrurile din exterior si am uitat de cele din interior.
Recomand tuturor un alt exercitiu, extrem de asemanator cu ceea ce a propus Minnie : sa incercati sa va descurcati intr-o camera in bezna totala. Sa vedeti daca puteti merge fara sa va loviti, daca puteti gasi anumite lucruri. Folositi-va insa in acest caz VIZUALIZAREA MINTII : adica inchideti ochii si incercati sa vedeti realitatea din jur cu ajutorul ochilor interni. Se spune ca am poseva centri nervosi care ar acumula astfel de informatie, asadar putem sa ii antrenam.

Si mai fac o provocare : puterile paranormale cel mai usor cred ca ar putea sa vb despre ele, cei ce deja le detin.
Luam cazul ROMANIEI. Ce persoane paranormale exista in Romania la ora actuala? Hadeti sa facem o lista cu ei, sa le studiem capacitatile, sa vedem pana unde ajunge puterea lor, ci anume le-a declansat-o etc.
Astept asadar raspunsurile si comentariile la provocarea mea!

APOSTOL
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Personajele cartilor lui CORUT Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum