|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 17.09.2006 09:28 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Buna ziua, Thyamarkos
Interesant nick ti-ai ales, imi place
Da, adevarat titlul acestui topic este ROMANELE DE DRAGOSTE, insa dupa ce l-am creat am considerat ca si poeziile lui Corut merita sa intre in categoria aceasta, nu neaparat la dragoste, cat la partea sentimentala a operei lui Corut. Eu unul cred ca merita alaturate fara a face vreo eroare, e parerea mea bineinteles.
Despre romanele lui Corut de dragoste pot spune ca si eu le-am citit pe toate exact in ordinea aparitiei si ca si tine cred totusi ca cel mai "impresionant" roman este si va ramane : Sa vii ca o parere...Insasi titlul este de o asa constructie incat deja provoaca dispoziția de asteptare a celor ce vor fi citite. De fapt am mai facut aceasta observatie, ca la Corut cartile sale de inceput, inclusiv cele din Octogonul in Actiune sau din Arta Succesului, sunt mai profunde, mai interesante, mai impresionante, mai strigatoare...teoria mea este ca aceste romane de inceput au fost plamadite cand autorul traia o dispoziție de disperare profunda, in care unica lui solutie de a striga adevarul si de a se elibera era numai asa...cu trecerea timpului si-a mai revenit si cartile sale au pierdut din profunditate....si exact chestia asta o discutam cu cineva : marii atristi au făcut marile opere de arta in momente disperate ale existentei lor, in momente de apasare, de nelinisti, de apasare, de cautare continua, de nemultumire....ciudat, nu-i asa?
Haideti sa discutam despre inițialul roman de dragoste :
SA VII CA O PARERE....
Pana la urma sentimentul de dragoste este unul dintre cel mai importante sentimente ale personalitatii umane, asadar sa-i acordam locul cuvenit.
Astept replici, comentarii si nu numai din componentă ta, Thyamarkos, ci si din partea altora. Haideti oameni buni, mai mult dialog. nu fiti timizi
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|