|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 31.01.2008 20:04 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
De abia astept si aceasta intalnire anuala si generala : OCTOGONUL 2008.
Cum bine stiti nu se poate sa lipsesc de la asa un eveniment si ma astept ca anul aceasta sa depasim "recordul" de anul trecut si sa fim mai multi.
Asadar subscriu perioadei de 2-10 august (evident alegand week-endul cel mai bine, mai ales pentru cei care nu reusesc sa isi ia concediu perioada respectiva).
Cat priveste locul intalniri, cred ca o schimbare este bine venita. Nu vreau sa dezamagesc sustinatorii vechiului loc, extrem de fascinant si de plin de istorie, insa regula acestor intalniri este sa se aleaga locuri diverse ca sa "avantajeze" pe totii locuitorii Romaniei, sa ne ajute sa cunoastem mai mult din tara noastra. Asadar astept propuneri interesante. Eu as veni cu o propunere : M-ti Bucegi, SFINXUL.
Va astept si ideile dvs.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

|
Trimis: 01.02.2008 15:25 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Subscriu si eu ideii cu m-tii Ceahlau.
Din cele stiute de mine sunt niste munti superbi, plus sa nu uitam semnificatia lor pentru Daci : sunt banuiti a fi Kogaionul, muntele sfant al Dacilor, alaturi de alti munti.
Asteptam informatii concrete de la persoane care cunosc zona.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

|
Trimis: 29.05.2008 14:29 Titlul subiectului: |
|
|
asadar revenim la Sarmis....
De acord cu majoritatea, desi trebuie sa recunosc as inclina si spre o alta locatie, ca sa mai schimbam si noi locurile, insa asta este.
Sarmis 2008...banui ca perioada a ramas tot 2-10 august, nu?
Ma subscriu si eu. Banui ca anul acesta va fi o multime. Sa vedem atunci cum vom directiona discutiile in scopuri constructive...mai greu, daca o luam pe palinca si sincer, imi e dor de palina romaneasca si de branza ci ceapa...
Asadar, dragi prieteni si coforumisti, ne vedem in SARMIS 2008!
Apostol |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

|
Trimis: 14.08.2008 23:40 Titlul subiectului: Sarmis 2008 |
|
|
Iata ca a trecut si a doua mare intalnire a octogonarilor : SARMIS 2008.
Au trecut deja 2 ani de cand forumul a devenit o entitate ce traieste, actioneaza, gandeste.
Am fost cu mult mai multi decat la prima intalnire, timida de anul trecut. Anul acesta eram deja multi care ne cunosteam, legasem prietenii, legaturi, purtasem discutii indelungate...
Am fost mai multi, chiar daca am venit razleti si in etape diferite, astfel ca nu am reusit sa ne intalnim cu totii.
Dar de la an la an mai invatam, mai strangem in "oastea" noastra si pe altii. Deja suntem mai mult decat niste fani ai autorului Corut. Deja gandurile noastre pleaca spre idei pragmatice, practice. Si asta e bine.
Octogonarii devin o "fortza" si asta am remarcat-o.
La Sarmis am intalnit si cativa membri din "Dacia Nemuritoare", cu care am discutat posibile colaborari. Multumesc pe aceasta cale "Lupului Alb", tipul care ne-a urcat la cetate si ne-a oferit cunostintele sale.
Cel mai frumos la aceasta intalnire am vazut cum oamenii colaboreaza, discuta, simt nevoia unei identitati...am vazut oameni inflacarati de idealuri, pasionali in ceea ce cred...si asta e bine in aceasta lume pragmatica in care traim...
Stiu si stim cu totii ca ceea ce credem si dorim noi sunt mai aproximativ de vise, decat de realitate...Stim ca acum nu sunt decat niste idei in capul nostru...insa mai stiu ca totul a plecat la inceput de la o idee...si mai stiu ca "visele care le uitam, mor!".
SA NU UITAM OCTOGONARI VISELE NOASTRE SI SA LE FACEM REALITATE!
La Sarmis 2008 am intalnit persoane noi, pe unii ii stiam decat de prin discutiile virtuale avute. Insa m-am bucurat sa vad ca sunt de calitate. Mi-a parut rau ca si altii care ar fi trebuit sa fie la intalnire nu au fost. Pacat pentru ei, pacat pentru noi. Sper ca viitoare intalnire sa fie mai "cutezatoare".
De fapt centrul discutiilor avute la Sarmis s-a plecat de la ideea de a fi CUTEZATORI!
Suntem oare CUTEZATORI cu adevarat?! Asta trebuie sa ne intrebam cu totii. E usor sa acceptam lucrurile asa cum sunt si sa mergem dupa val. Insa mai dificil este sa te opui curentului si sa fi CUTEZATOR...sa indraznesti sa ai propriul tau sistem de gandire si actiune. Mare transformare...mare schimbare incepe cu tine insuti...si pleaca la cei din jur...exact ca o unda de impact.
HAIDETI SA FIM CUTEZATORI!
La Sarmis, intr-o discutie in jurul focului, superbul foc de munte, in care "unelteau" si haiducii in trecut, mi-am exprimat acest gand indraznet : sunt aici, am ajuns aici plecand de la o idee : idee mea de ai unii pe toti cititorii lui Corut. Acum 3 ani si ceva, cand prindea viata acest forum, nu era decat o idee in capul meu. Acum suntem aproape 30 de persoane care traim aceiasi "idee" si pe langa noi mai sunt mai mult de 100 de persoane care incep sa traiasca aceasta idee. VI SE PARE PUTIN?! Mie nu.
Zambesc...impresiile mele de calatorie s-au transformat in discurs "politic". Am simtit insa nevoia sa o fac, pentru cei care nu au simtit ca si noi ceilalti impulsul de a face mai mult, care nu au simtit impulsul de a veni alaturi de noi. Unii nu au putut, o vor face la urmatoarea intalnire...Unii au ezitat...pe altii poate ca nu i-a convins de justetea si utilitatea acestei intalniri. Sper sa o fac eu. Fiti mai cutezatori!
.....
Ca si intalnirea trecuta, Sarmis 2008 a insemnat si intoarcerea in istorie. O privire aruncata in trecutul stramosilor nostri, trecut teribil de putin lamurit de manualele de istorie...Oare de ce?! Aceasta "transhumanta temporara" catre locul central al dacilor ne-a imprimat si o simtire aparte. De aici si mesajele încărcate de "fantastic", pline de romantism, pline de impresii...de aici si sutele de poze facute, de aici si drumetiile facute la cetatile dacice culminate cu discutiile in fiecare sanctuar si nu din motive mistice, ci pur si modest din placerea de a-ti vedea identitatea. E bine sa stii cine esti, de unde vii. Acest echilibru este important si nu trebuie neglijat niciodata...
Am discutat si cu ceilalti moderatori si administratori de pe forum. Ne-am recunoscut mai bine, am apropiat relatiile, am avut si discutii pe sleau, dar si neoficiale. Am intarit "unitatea octogonara", daca pot spune asa...
Intalnirea s-a terminat extraordinar de repede, timpul a trecut parca dupa alte norme si tipare...si noi ne-am intors la rutina de zi cu zi...la cotidianul...
Insa nici unul nu a uitat, caci aceasta intalnire si-a pus amprenta. TOTI STIM CA SUNTEM OCTOGONARI SI ASTA NU O POTI SCHIMBA ATUNCI CAND O SIMTI IN SUFLET!
MULTUMESC TUTUROR SI SA NE REVEDEM LA ANUL LA FEL DE CUTEZATORI!
Pana atunci sa le aratam tuturor, ce inseamna sa fi Octogonar!
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|