|
OCTOGONUL.MyForum.ro Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
APOSTOL SENIOR

Data inscrierii: 13/Iul/2005 Mesaje: 264
|
Trimis: 29.08.2007 13:39 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
THE SECRET...fizica cuantica....Spirite...Mistica.....
Am urmarit cu interes acest dialog, in care nu am vazut ca s-au implicat extrem de multi.
Pentru inceput bun venit printre noi, OANA si in pofida tuturor "greutatilor" ma bucur ca ti-ai sustinut ideile si punctul de vedere. Asta e de fapt si important la acest forum : sa aducem idei, viziuni noi, pe care sa le punem in discutie, care sa le luam in considerare.
Stai linistita, Oana, cu Ghighi...asa e el...insa e un tip super de treaba. Il cunosc personal. Are stilul sau si asta admir mult la el.
Ca si Minnie de altfel...
Stii, sa nu te sperie "comunitatea" noastra, insa fiecare avem specificul nostru si tocmai fuziunea, simbioza intre toate aceste stiluri si idei ne-a adunat intr-un grup compact.
Revenind la subiect, SECRETUL - film documentar, cred ca cel mai rudimentar e sa inviti oamenii sa vada filmul prima data. A vorbi pe aceasta tema fara a vedea filmul nu are nici un sens. Ideile prezentate in film sunt intradevar putinel "extrapolate"....putinel prea "universializate"...insa in principal ideile au un mare sambure de adevar : ATRAGEM IN JURUL NOSTRU PERSOANE, EVENIMENTE, FAPTE ETC. Evident ca fiecare avem capacitati deosebite si interese diferite. Iar legea atractiei nu functioneaza de cele mai numeroase ori constient, astfel ca de multe ori atragem in jurul nostru evenimente nedorite sau nepotrivite cu ceea ce nde dorim....e modest : trebuie sa ajungem sa stim ce vrem, sa ne vizualizam acest ideal (iar capacitatea de vizualizare difera de la persoana la persoana) si sa ACTIONAM in atingerea acestui ideal. Multi au inteles cu totul altceva : isi imagineaza ca nu trebuie decat sa ne asezam pe un fotoliu, sa inchidem ochii, sa ne imaginam cu putere ceea ce dorim si...poc! din senin de vine acel ceva. Ei, s-a inteles gresit. Legea atractiei spune ca in functie de ceea ce gandim si simtim, atragem in jurul nostru categorii de oameni, categorii de evenimente etc. De aceea pentru a ne schimba viata trebuie intotdeauna sa incepem de la a ne altera VIZIUNEA asupra vietii, asupra lucrurilor. Aici este CHEIA. De aici trebuie inceput. De la felul si modul de gandire.
Dar cel mai bine sfatuiesc oamenii sa vizioneze filmul. Nu e atat de spectaculos pe cat afirma unii, insa este extrem de bun pentru a va transforma putinel viziunea asupra lucrurilor. Eu l-am vizionat si il recomand tuturor sa-l vizioneze. Nu spune lucruri noi pentru multi, insa le spune intr-o forma interesanta.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

|
Trimis: 16.09.2007 20:26 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Captivant ceea ce spune, Ghighi....sincer mi-ar placea sa aud mai multe despre cele enuntate de tine. Vreau decat sa marturisesc ca Ghighi are dreptate in ceea ce priveste emanatia acestor idei : filosofia New Age. Sunt insa curios sa aud mai multe de la Ghighi si de cele scrise in revista Psihologia-Azi.
Totusi analiza mea personala denota ca ideile prezentate sunt valabile, numai ca atentie la tenta oferita informatiei si in sensul in care este folosita. Aceasta "dezvoltare" spectaculara in jurul subiectului este negativa, deoarece asigură misticismul in joc si ruperea de realitate. Insa sunt curios sa ascult ce mai are de spus Ghighi.
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
APOSTOL SENIOR

|
Trimis: 25.10.2007 13:52 Titlul subiectului: raspuns |
|
|
Evident ca e de analizat acest film si de inteles motivele pentru care el a fost difuzat.
Cert este ca in el se gasesc idei bune si evident idei manipulatorii. Depinde de noi sa stim sa facem aceasta distinctie si sa alegem ceea ce trebuie.
O idee buna si pe care trebuie s-o intelegem din film este asa numita lege a atractiei sau mie personal imi place s-o numeste legea rezonantei. Ea spune ca in general ne inconjuram si avem parte de evenimentele cu care rezonam, pe care le atragem instinctiv asupra noastra. Cunoscand aceasta realitate, putem s-o folosit in interesul nostru ca sa atragem in jurul nostru numai succese, realizari, persoane valoroase etc. Evident acest fapt pleaca de la interiorul nostru. Stim bine ca orice vis realizat a plecat de la o idee in capul cuiva, apoi de la un plan pus la punct si de la stradania acestuia de a-l pune in aplicare. Cu cat tăria gandurilor si imaginatiei noastre e mai puternica pe acel vis, cu atat mai mult avem sanse sa il si realizam, sa ni se deschida porti pe care nu le asteptam, sa ni se alature oameni, sa primim ajutor necerut, sa gasim solutii si idei din mers. E ceea ce se numeste legea rezonantei sau a atractiei.
FOLOSITI-O si voi!
APOSTOL |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|