Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro OCTOGONUL.MyForum.ro
Romania... Geto-Dacia... Cartile lui Pavel Corut...

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Varain exista cu adevarat ?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Personajele cartilor lui CORUT
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
APOSTOL
SENIOR
SENIOR
APOSTOL

Data inscrierii: 13/Iul/2005

MesajTrimis: 07.08.2007 08:51    Titlul subiectului: raspuns Raspunde cu citat (quote)

Ii inteleg nedumerirea lui Lagis....de ce exista aceasta "dezmembrare" a societatii in care traim daca ar fi existat un supererou ca Varain?!
Ei bine daca ar exista un Varain, cu siguranta ca nu ar fi un supererou si nici pe departe vreun dumnezeu ca sa salveze singur lumea.
Asa cum afirmam si in alt post : cred ca actiunea cartilor Octogonul in Actiune este inspirata din fapte reale, are o sursa de inspiratie, insa nu este ceva luat ad literam. Ceea ce se intampla la nivel planetar nu poate fi oprit, stopat, numai de o mana de oameni, ci este necesitate de un efort colectiv general al maselor. Problema ca foarte multa mulțimea a luat ad literam cele scrise despre Varain si evident ca un astfel de supraom nu exista. Eu deseori m-am indoi de existenta unei persoane cu atatea puteri paranormale si chiar de raportul cu o civilizatii extraterestra, asa cum e prezentat in cartile sale. Cred in existenta altor civilizatii extraterestre, insa legatura noastra cu ele e destul de incerta si nu trebuie sa ne hazardam in concluzii.
Romanele lui Corut trebuie luate exact cum sunt : romane de SF, in care exista parti intregi de adevar...insa trebuie vazut ce adevar este.
Asadar faptul ca la ora actuala omenirea e cum e, nu dovedeste deloc ca Varain ar exista sau nu....Sau ca ar exista o structura tip Octogonul.
Cat despre numele de reptila al personajului, eu intotdeauna am fost reticient cu manipularile semantice, de care vreau sa va atrag atentia ca exista. Si, Minnie, numele personajelor au importanta si fara sa vrem sunt un anumit simbol. Deseori pare ca autorul le-a ales intamplator, insa de multe ori este si un joc al subconstientului sau.
Totusi inclin sa nu cred in provenienta reptiliana a numelui lui Varain.
Oricum ramane deschis acest subiect si e bine de discutat pe marginea lui.

APOSTOL
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului OCTOGONUL.MyForum.ro -> Personajele cartilor lui CORUT Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum